Lunch: dagelijks vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur.
Diner: dagelijks vanaf 17.00 uur
Oplaadpunt

THUISMENU BESTELLEN KLIK HIER

Bestel ons DIY thuismenu!

 

THUISMENU 3-GANGEN  KEUZE
INCLUSIEF BROOD EN BOTER €34,50 p.p. 

THUISMENU 3-GANGEN SURPRISE
INCLUSIEF BROOD EN BOTER €39,75 p.p. 
 

Let op 1e en 2e Paasdag 4 en 5 april bezorgen wij niet!

DAGELIJKS MOGELIJK!!!

  Het coronavirus houdt heel Nederland in z’n greep. Vanaf 15 oktober zijn we weer gesloten!! Wij doen er alles aan om te zorgen dat u en al onze andere gasten thuis kunnen genieten. Daarom willen we vanaf 15 oktober u een thuismenu aanbieden en is Catering Le Jambon als partner van Het Prentenkabinet geboren. Zo kunt u bijvoorbeeld uw romantische diner met z’n tweeën thuis door laten gaan of een verjaardag culinair vieren, ook mogelijk voor lunch, dan ophalen dag ervoor en even in de koelkast parkeren.


HOE WERKT HET?
Bestellingen kunnen indien er nog plek is tot 16:00 besteld worden. U kunt de bestelling tussen 16.00 en 18.00 ophalen in ons restaurant. Voor bezorging kunt u een tijd kiezen tussen 17:00 en 18.00. U kunt een keuze maken uit onderstaande driegangenmenu. Hierbij heeft u de keuze tussen een vis, vlees of vegetarisch gerecht. De bestelling kunt u via e-mail (info@prentenkabinet.nl) aan ons doorgeven. Graag ontvangen wij van u een keuze uit het menu, uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mail, datum en tijdstip van bezorgen of afhalen. Na bevestiging van uw bestelling, ontvangt u van ons een betaalverzoek. Na ontvangst van uw betaling zullen wij ervoor zorgen dat uw bestelling op het door u gekozen datum en tijdstip bij u thuis wordt afgeleverd of klaar staat in ons restaurant. Wij bellen aan en zetten de maaltijd voor de deur, en houden afstand bij ontvangst van de maaltijd. Het enige wat u nog hoeft te doen is het thuismenu uit te pakken en de receptuur te volgen. De hoofdgerechten worden bereid in de oven. Met een minimaal aantal handelingen zet u een heerlijk culinair driegangendiner op tafel. Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat iedere bestelling met de hoogst mogelijke hygiëne gepaard zal gaan.

 WIJN ERBIJ?
Zoals u van ons gewend bent hebben we gedacht aan wijnen bij het Thuismenu. Deze wijnen kunt u mee bestellen met het thuismenu. Hierin kunt u een keuze maken tussen, Prosecco, Italië,  (Wit) Chenin Blanc of Chardonnay (Rood) Cabernet Sauvignon, Zuid-Frankrijk, (Dessertwijn) Muschiato Dolce, Italie, white muscat sweet of wenst u een andere fles wijn uit onze wijnkaart, dan krijgt u 25 % korting? Dat is uiteraard ook mogelijk.


WIJN PER FLES € 16,95
(circa 6 glazen)

PROSECCO
Klein flesje voor 2 glazen € 8,95
Grote fles voor 6 glazen € 16,95

A) WIJN PAKKET VAN 2 SOORTEN: KIES UIT!
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 32,00 Goed voor 6 glazen per fles!

B) WIJN PAKKET 4 SOORTEN: KIES UIT!
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 59,50 Goed voor 6 glazen per fles!

C) WIJN PAKKET 5 SOORTEN:
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 74,50 Goed voor 6 glazen per fles!

D) WIJN PAKKET 2 GLAZEN (GROOT 44 CL) EN WIJN VAN 2 SOORTEN: KIES UIT!
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 39,50 Goed voor 6 glazen per fles!

 

 

EXTRA TUSSENGERECHT

  BISQUE VAN HOLLANDSE GARNALEN
Rivierkreeftenstaartjes € 7,95 ipv € 12,95


LEVERDAGEN, BEZORGKOSTEN EN BETALING!

 Leverdagen: maandag tot en met zondag. Wij leveren in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude, Wassenaar en Oegstgeest. Onze bestellingen worden door een van onze medewerkers of door taxi Wielkens bezorgd voor maar € 10,- per bezorging.

 

KEUZE THUISMENU 

 

€ 34,50 p.p. inclusief brood en boter

* Op Koningsdag 27 april en Moederdag 9 mei bezorgen wij niet. De bestelling kan tussen 14:00 en 17:00 bij ons opgehaald worden.

 

Voorgerechten  

Gedroogde ham van het Livar varken
Tapanade van champignons, mousse van gevogelte, witte asperges, peterselie mayo

OF

Tonijn tataki met gebrand sesamzaad
Wasabi kroepoek, sojamayonaise, wakame, groene asperge topjes 

OF

Hollandse asperge soep
Garnituur van aardappel, ei en bieslook

****

Hoofdgerechten

Langzaam gegaarde Ierse lams rump
Geserveerd met gnocchi, saus van Zeeuw spek, paddenstoelen en peterselie

OF

Vis van de dag
Geserveerd met garnituur en saus van het seizoen

OF

Groente pastei
Geserveerd met garnituur van het seizoen en saus van paprika

***

Dessert/kaas

Taartje van chocolade en advocaat
Pistache mousse, kletskop 

OF

Kaasplateau
Appelstroop, krentenbolletje

 

 Fles wit, rood of rosé € 16,95

Fles mineraalwater met of zonder bubbels € 2,95

 

*Alle hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelgarnituur en groentengarnituur.

*Mocht u allergieën of dieetwensen hebben, dan kan dit bij de bestelling doorgegeven worden.

 


OOK ALS DINERBON VERKRIJGBAAR  

SURPRISE THUISMENU
(graag aangeven als u dit menu wilt)

Ook mogelijk ons 3 gangen surprisemenu inclusief brood en boter € 39,75 p.p.

 

KINDERMENU 3 GANGEN € 22,50 P.P.



Voorgerecht

Pomodorisoepje
met rundergehaktballetjes

***

Hoofdgerecht

Pasteitje
gevuld met kipragout, losse aardapel en groentengarnituur

***

Dessert
Vanille pudding in de vorm van een iglo
witte chocolademousse, kletskop



Het Prentenkabinet
REK NUMMER: NL69RABO 0354533037 Vermeld AK nummer aub

Kloksteeg 25
2311 SK Leiden
071 - 5126666 
 graag bestelling via: info@prentenkabinet.nl 
en vergeet uw 06 nummer niet voor het betaalverzoekje op de dag zelf!

 

 Bereidingsadvies: www.heerlijkmenu.nl

 

 

Bereidingsadvies:

Voorgerechten

  • Hollandse asperge soep

-        Soep

-        Aardappel

-        Ei

-        Bieslook

Haal de soep uit de verpakking. Verwarm deze tegen de kook aan in een pannetje.  Leg de aardappel, ei en bieslook in een kommetje en schenk de warme soep eroverheen.

  • Gedroogde ham van het Livar varken

-        Gedroogde ham

-        Tapanade van champignon

-        Witte asperge

-        Eendenlevermousse

-        Peterselie mayonaise

Maak roosjes van de ham en leg dit op het bord. Verdeel de tapanade in kleine beetjes om de roosjes heen. Doe hetzelfde met de eendenlevermousse. Verdeel de peterselie mayonaise in druppels om het geheel. Leg tot slot de stukjes witte asperge om het geheel heen.

  • Tonijn tataki met gebrand sesam

-        Tonijn

-        Groene asperge topjes

-        Wakame

-        Sojaboontjes

-        Sojamayonaise

-        Wasabi kroepoek

Leg de groene asperges naast elkaar neer op een bord. Le hier boven op de tonijn. Leg de wakame bovenop de tonijn. Verdeel de sojamayonaise in druppels rondom het gerecht. Doe hetzelfde met de boontjes. Leg de kroepoek tegen de wakame aan.

 

Hoofdgerechten

  • Langzaam gegaarde Ierse lams rump

-        Lam

-        Gnocchi en witte asperge

-        Saus van Zeeuws spek

-        Aardappelgratin

-        Groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes  zijn ovenvast. Verwarm intussen een pannetje water tegen de kook aan. Leg de aardappelgratin in de oven en verwarm gedurende 15 minuten. Leg na 7 minuten de groente garnituur daarbij. Doe intussen de vacuümverpakte lam in het pannetje en verwarm gedurende circa 5 minuten. Warm de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal de aardappelgratin en de groente garnituur uit de oven. Haal het vlees uit het water en knip het zakje open. Leg dit alles op een bord en schenk de saus om het geheel heen. 

  • Vis van de dag

-        Vis

-        Saus

-        Aardappelgratin

-        Groente garnituur

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de aardappelgratin in de oven en verwarm deze gedurende 15 minuten. Leg na 7 minuten de groente garnituur en de vis bij de aardappelgratin en bak deze de resterende 8 minuten in de oven. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de vis, de aardappel en groenten garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de vis heen.

  • Groente pastei

-        Pastei

-        Paprika saus

-        Aardappelgratin

-        Groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de aardappelgratin in de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. Leg na 7 minuten het pasteitje en de groente garnituur bij de aardappelgratin. Verwarm ondertussen de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal het pasteitje, de aardappelgratin en de groente garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de paprika saus om het geheel heen.

Nagerechten

 

  • Advocaat/chocolade dessert

-        Taartje van advocaat met chocolade

-        Pistache mousse

-         Pannacotta

-        Kletskop

  • Kaasplateau

-        4 stukjes kaas

-        Appelstroop

-        Krentenbolletje

Voor beide nagerechten pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet

 

 



terug