lunch: donderdag t/m zondag vanaf 12.30 uur.
Diner: maandag t/m zondag vanaf 17.00 uur
op aanvraag gaan wij eerder open
Oplaadpunt

THUISMENU BESTELLEN KLIK HIER

Bestel ons DIY thuismenu!

 

THUISMENU 3-GANGEN  KEUZE
INCLUSIEF BROOD EN BOTER €34,50 p.p. 

THUISMENU 3-GANGEN SURPRISE
INCLUSIEF BROOD EN BOTER €39,75 p.p. 
 

DAGELIJKS MOGELIJK!!!

  Het coronavirus houdt heel Nederland in z’n greep. Vanaf 15 oktober zijn we weer gesloten!! Wij doen er alles aan om te zorgen dat u en al onze andere gasten thuis kunnen genieten. Daarom willen we vanaf 15 oktober u een thuismenu aanbieden en is Catering Le Jambon als partner van Het Prentenkabinet geboren. Zo kunt u bijvoorbeeld uw romantische diner met z’n tweeën thuis door laten gaan of een verjaardag culinair vieren, ook mogelijk voor lunch, dan ophalen dag ervoor en even in de koelkast parkeren.


HOE WERKT HET?
Bestellingen kunnen indien er nog plek is tot 16:00 besteld worden. U kunt de bestelling tussen 16.00 en 18.00 ophalen in ons restaurant. Voor bezorging kunt u een tijd kiezen tussen 17:00 en 18.00. U kunt een keuze maken uit onderstaande driegangenmenu. Hierbij heeft u de keuze tussen een vis, vlees of vegetarisch gerecht. De bestelling kunt u via e-mail (info@prentenkabinet.nl) aan ons doorgeven. Graag ontvangen wij van u een keuze uit het menu, uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mail, datum en tijdstip van bezorgen of afhalen. Na bevestiging van uw bestelling, ontvangt u van ons een betaalverzoek. Na ontvangst van uw betaling zullen wij ervoor zorgen dat uw bestelling op het door u gekozen datum en tijdstip bij u thuis wordt afgeleverd of klaar staat in ons restaurant. Wij bellen aan en zetten de maaltijd voor de deur, en houden afstand bij ontvangst van de maaltijd. Het enige wat u nog hoeft te doen is het thuismenu uit te pakken en de receptuur te volgen. De hoofdgerechten worden bereid in de oven. Met een minimaal aantal handelingen zet u een heerlijk culinair driegangendiner op tafel. Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat iedere bestelling met de hoogst mogelijke hygiëne gepaard zal gaan.

 WIJN ERBIJ?
Zoals u van ons gewend bent hebben we gedacht aan wijnen bij het Thuismenu. Deze wijnen kunt u mee bestellen met het thuismenu. Hierin kunt u een keuze maken tussen, Prosecco, Italië,  (Wit) Chenin Blanc of Chardonnay (Rood) Cabernet Sauvignon, Zuid-Frankrijk, (Dessertwijn) Muschiato Dolce, Italie, white muscat sweet of wenst u een andere fles wijn uit onze wijnkaart, dan krijgt u 25 % korting? Dat is uiteraard ook mogelijk.


WIJN PER FLES € 16,95
(circa 6 glazen)

PROSECCO
Klein flesje voor 2 glazen € 8,95
Grote fles voor 6 glazen € 16,95

A) WIJN PAKKET VAN 2 SOORTEN: KIES UIT!
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 32,00 Goed voor 6 glazen per fles!

B) WIJN PAKKET 4 SOORTEN: KIES UIT!
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 59,50 Goed voor 6 glazen per fles!

C) WIJN PAKKET 5 SOORTEN:
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 74,50 Goed voor 6 glazen per fles!

D) WIJN PAKKET 2 GLAZEN (GROOT 44 CL) EN WIJN VAN 2 SOORTEN: KIES UIT!
Prosecco, Chenin blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon en White muscat
€ 39,50 Goed voor 6 glazen per fles!

 

 

EXTRA TUSSENGERECHT

  BISQUE VAN HOLLANDSE GARNALEN
Rivierkreeftenstaartjes € 7,95 ipv € 12,95


LEVERDAGEN, BEZORGKOSTEN EN BETALING!

 Leverdagen: maandag tot en met zondag. Wij leveren in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude, Wassenaar en Oegstgeest. Onze bestellingen worden door een van onze medewerkers of door taxi Wielkens bezorgd voor maar € 10,- per bezorging.

  

KEUZE THUISMENU

VANAF 23 FEBRUARI 

 

€ 34,50 p.p. inclusief brood en boter

 

Voorgerechten  

Steak tartaar
Kwartel eitje, truffelmayonaise, Amsterdams zuur, zuurdesem toastje

OF

Huisgerookte zalm
Panna cotta van avocado, crème fraîche met avruga kaviaar, sesam kletskop 

OF

Carpaccio van rode biet
Granaatappel pitjes, geitenkaas, pistachenootjes, Aceto balsamico dressing

****

Hoofdgerechten

Kwartel gevuld met paddenstoelen
saus van salie en knoflook

OF

Vis van de dag
Geserveerd met garnituur en saus van het seizoen

OF

Groene curry met seizoensgroenten en kikkererwten
Pappadum, Basmati rijst

***

Dessert/kaas

Tartelette gevuld met crème van passievrucht
Witte chocolademousse, macaron van passievrucht

OF

Kaasplateau
Vijgenhoning, krentenbolletje

 

 Fles wit, rood of rosé € 16,95

Fles mineraalwater met of zonder bubbels € 2,95

 

*Alle hoofdgerechten worden geserveerd met aardappelgarnituur en groentengarnituur.

*Mocht u allergieën of dieetwensen hebben, dan kan dit bij de bestelling doorgegeven worden.


OOK ALS DINERBON VERKRIJGBAAR  

SURPRISE THUISMENU
(graag aangeven als u dit menu wilt)

Ook mogelijk ons 3 gangen surprisemenu inclusief brood en boter € 39,75 p.p.

 

KINDERMENU 3 GANGEN € 22,50 P.P.



Voorgerecht

Pomodorisoepje
met rundergehaktballetjes

***

Hoofdgerecht

Pasteitje
gevuld met kipragout, losse aardapel en groentengarnituur

***

Dessert
Vanille pudding in de vorm van een iglo
witte chocolademousse, kletskop



Het Prentenkabinet
REK NUMMER: NL69RABO 0354533037 Vermeld AK nummer aub

Kloksteeg 25
2311 SK Leiden
071 - 5126666 
 graag bestelling via: info@prentenkabinet.nl 
en vergeet uw 06 nummer niet voor het betaalverzoekje op de dag zelf!

 

 Bereidingsadvies: www.heerlijkmenu.nl

 

 

Bereidingsadvies:

Voorgerechten

  • Huisgerookte zalm

-        Huisgerookte zalm

-        Panna cotta van avocado

-        Crème fraîche met avruga kaviaar

-        Sesam kletskop

Haal de huisgerookte zalm uit de verpakking. Leg deze op een bord. Verdeel de panna cotta van avocado en crème fraîche met avruga kaviaar over de zalm. Maak het geheel af met de sesam kletskop.

  • Steak tartaar

-        Steak tartaar

-        Kwartel eitje

-        Truffelmayonaise

-        Amsterdams zuur

-        Zuurdesem toastje

Haal de steak tartaar uit de verpakking en leg deze op een bord. Snij het kwartel eitje door midden en leg hem op de steak tartaar. Verdeel het Amsterdams zuur naast of over het geheel samen met de truffelmayonaise. Leg tot slot het toastje op het geheel.

  • Carpaccio van rode biet

-        Carpaccio van rode biet

-        Granaatappel pitjes

-        Geitenkaas

-        Pistachenootjes

-        Aceto balsamico dressing

 

Haal de carpaccio van rode biet uit de verpakking en leg deze verspreid op een bord. Verdeel de granaatappel pitjes, geitenkaas en pistachenootjes over de carpaccio van rode biet. Verdeel tot slot de aceto balsamico dressing over het geheel.

 

Hoofdgerechten

 

  • Kwartel gevuld met paddenstoelen

-        Kwartel

-        Saus van knoflook en salie

-        Aardappel en groenten garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de verpakking van de kwartel en de aardappel en groenten garnituur, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de kwartel in de oven en bak deze 8 tot 10 minuten in de oven. Leg tevens de aardappel en groente garnituur in de oven en bak deze 8 minuten mee. Haal de kwartel en de aardappel en groente garnituur uit de oven. Leg alles op een bord en schenk tot slot de knoflook-saliesaus om de kwartel heen.

 

  • Vis van de dag

-        Vis van de dag

-        Saus

-        Aardappel en groenten garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast en  bak deze 8 minuten in de oven. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de vis, de aardappel en groenten garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de vis heen.

  • Groene curry

-        Groene curry met basmati rijst

-        Pappadum en gezouten pinda’s

-        Aardappel en groenten garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast en leg de groene curry in de oven. Bak deze 10 minuten in de oven. Leg na 2 minuten de aardappel en groenten garnituur bij de curry in de oven en bak deze de resterende 8 minuten mee. Haal vervolgens de curry, de aardappel en groenten garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Verdeel tot slot de pappadum en de gezouten pinda’s op de curry.

Nagerechten

 

  • Dessert van passievrucht en witte chocolade

-        Tartelette gevuld met crème van passievrucht

-        Witte chocolademousse

-        Macaron van passievrucht

  • Kaasplateau

-        4 stukjes kaas

-        Vijgenhoning

-        Krentenbolletje

Voor beide nagerechten pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet



terug