Bereidingsadvies thuismenu Kerst

4-gangen thuismenu

4-gangen thuismenu bereidingsadvies Kerst

Bereidingsadvies Kerst thuismenu:

Voorgerecht
Terrine van gerookte zalm en Hollandse garnalen

  • Terrine
  • Salade van krab
  • Ponzu mayonaise
  • Wasabi kroepoek

Haal de terrine uit de verpakking en leg deze op een bord. Leg de salade van krab op de terrine. Verdeel de ponzu mayonaise in toefjes over het bord. Leg tot slot de wasabi kroepoek op het geheel.

Tussengerecht
Gevulde kwartel met morilles

  • Gevulde kwartel
  • Topinamboer (aardpeer)
  • Bataat puree                               
  • Truffel saus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Verwarm vervolgens de bataat puree, de topinamboer en de kwartel in de oven voor 8 minuten. Verwarm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal alles uit de oven en leg het op een bord. Schenk tot slot de saus om het geheel heen.

Hoofdgerecht
Hertenfilet

  • Hert
  • Saus van bockbier en sjalot
  • Wild saucijs
  • Aubergine chutney
  • Aardappeltaart                 
  • Pompoen & pastinaak

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de hert in de oven en bak deze 8-10 minuten in de oven. Leg na 2 minuten het aardappeltaartje, de wild saucijs, de pompoen & pastinaak en de aubergine chutney bij de hertenfilet in de oven en bak deze 8 minuten in de oven. Warm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal de hertenfilet, de aardappel en groente garnituur uit de oven. Leg dit alles op een bord en schenk de saus om het geheel heen.

Nagerecht
Taartje van stoofpeer

  • Taartje
  • Pure chocolade kookroom
  • Dulce de leche
  • Rabarber marshmallow

Haal het taartje, de dulce de leche, de chocolade kookroom en de rabarber marshmallow uit de verpakking.

Voor het nagerecht pakt u een bord. Vervolgens maakt u uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet

 

Het Prentenkabinet | kloksteeg 25 | 2311 SK Leiden | 071-5126666 | info@prentenkabinet.nl

 

Lunch: 
Donderdag t/m zaterdag
12:30 tot 15:30 uur (keuken tot 14:30)
Diner: 
Maandag t/m zaterdag
17:00-23:30 uur (keuken tot 20:30)
Op aanvraag gaan wij eerder open.   
-
Maandag 5 en 12 augustus gesloten
Vanwege de vakantieperiode zijn wij deze twee maandagen gesloten. De rest van de dagen zijn wij geopend op bovenstaande tijden.
-
Wij hebben een rookvrij terras.     
                                                              

Contact opnemen

Het Prentenkabinet
Kloksteeg 25
2311 SK Leiden
071-5126666
info@prentenkabinet.nl