Bereidingsadvies thuismenu
3-gangen thuismenu
3-gangen thuismenu bereidingsadvies
Voorgerechten
- Kastanjesoep met bundelzwammen:
- Soep
- Salieroom
Knip de soep open en verwarm deze in een pannetje tegen de kook aan. Schenk de soep vervolgens in een kom en roer de salieroom hier doorheen.
- Panna cotta van kreeft, krabsalade en rivierkreeft:
- Panna cotta
- Krabsalade
- Rivierkreeftjes
- Gemarineerde schelpjes
- Zeebanaantjes
- Relish van cornichon
- Krokant van inktvis
Haal alles uit de verpakking. Pak een bord en leg de panna cotta op het bord. Leg de krabsalade en de relish naast de panna cotta. Verdeel de rivierkreeftjes, de schelpjes en de zeebanaantjes over het bord/geheel. Leg tot slot het krokantje op de panna cotta.
- Steak tartaar:
- Steak tartaar
- Amsterdams zuur
- Croutons
- Gefermenteerde knoflookmayonaise
- Kwartelei
Haal de tartaar uit de verpakking. Pak een bord en leg de tartaar op het bord. Verdeel de mayonaise in druppels om het geheel. Leg het Amsterdams zuur naast de tartaar en leg de kwartelei op de tartaar. Verveel vervolgens de croutons over het geheel.
Hoofdgerechten
- Gegrilde Livar rib-eye:
- Rib-eye
- Aardappel garnituur
- Groente garnituur
- Knoflooksaus
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de aardappel en groente garnituur in de oven en bak deze 10 minuten. Leg na 2 minuten de rib-eye in de oven bij de aardappel en groente garnituur en bak deze de resterende 8 minuten in de oven. Verwarm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal de rib-eye en de aardappel en groente garnituur uit de oven. Leg alles op een bord en schenk de saus om het geheel heen.
- Vis van de dag:
- Vis
- Saus
- Aardappel garnituur
- Groente garnituur
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg aardappel en groente garnituur in de oven en verwarm deze gedurende 10 minuten. Leg na 2 minuten de vis bij de garnituren in de oven en bak deze de resterende 8 minuten. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de vis en de aardappel en groente garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de vis heen.
- Veganistische stoof:
- Veganistische stoof
- Couscous
- Libanees brood
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Doe de veganistische stoof in een pannetje en warm deze op. Leg de couscous en het Libanees brood in de oven en verwarm deze gedurende 5 minuten. Haal vervolgens het brood en de couscous uit de oven en leg dit met de stoof op een bord.
Nagerechten
- Dessert van appel en noten:
- Taartje
- appel compote
- kaneelroom
of - Kaasplateau:
- 4 stukjes kaas
- Truffelhoning
- Kletzenbrood
Voor beide nagerechten pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet
Contact opnemen
Het Prentenkabinet
Kloksteeg 25
2311 SK Leiden
071-5126666
info@prentenkabinet.nl