Bereidingsadvies thuismenu

Kerst

Verwarm4-gangen thuismenu bereidingsadvies Kerst

Voorgerecht

Terrine van gerookte zalm

  • Terrine
  • krab salade
  • Wasabi crumble
  • Scampi
  • Ponzu mayonaise
  • Wasabi kroepoek

Haal alles uit de verpakking. Pak een bord en leg de terrine op het bord. Leg de krab salade tegen de terrine aan. Leg de scampi op de krab salade. Verdeel de ponzu mayonaise in toefjes over het bord. Kruimel de crumble over het gerecht heen. Leg tot slot de wasabi kroepoek op de terrine.

Tussengerecht

Tarbotfilet

  • Tarbot
  • Gamba
  • miso-yuzu saus
  • Pesto van linzen en zongedroogde tomaat

Verwarm de over voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminium bakjes zijn ovenvast. Verwarm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal alles uit de oven en leg het op een bord. Schenk tot slot de saus om het geheel heen.

Hoofdgerecht

Hertenfilet

  • Hert
  • Wild saucijs
  • Aardappeltaartje
  • Saus van bockbier en sjalot
  • Pastinaak & aardpeer
  • Wortel, asperge en trostomaatjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de hert in de oven en bak deze 8-10 minuten in de oven. Leg na 2 minuten de aardappel en groenten garnituur bij de hert in de oven en bak deze 6-8 minuten in de oven. Warm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal de hertenfilet, de aardappel en groenten garnituur uit de oven. Leg dit alles op een bord en schenk de saus om het geheel heen.

 

Nagerecht

Zoet Kerst dessert

  • Taartje van chocolade financiers, kaneel en chocolade genache
  • Marshmallow van kers
  • Gesuikerde hazelnootjes
  • Macaron met botercreme en Amarena kersen

      Voor het nagerecht pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet

       

      Lunch: 
      Donderdag t/m zaterdag
      12:30 tot 15:30 uur (keuken tot 14:30)
      Diner: 
      Maandag t/m zaterdag
      17:00-23:30 uur (keuken tot 20:30)
      Op aanvraag gaan wij eerder open. 
      -
      1e en 2e Paasdag (20 en 21 april) gaan wij extra open voor zowel de lunch als het diner.
      Zaterdag 26 april zijn wij gesloten
      -
      Wij hebben een rookvrij terras.     
                                                                    

      Contact opnemen

      Het Prentenkabinet
      Kloksteeg 25
      2311 SK Leiden
      071-5126666
      info@prentenkabinet.nl