Bereidingsadvies thuismenu

3-gangen thuismenu

3-gangen thuismenu bereidingsadvies

Voorgerechten

Tataki van lam

  • Tataki
  • Sesam crème
  • Gemarineerde baby wortel
  • Enoki
  • bosui

Haal alles uit de verpakking. Pak een bord en leg de tataki op een bord. Verdeel de sesam crème in toefjes over het bord. Verdeel de gemarineerde baby wortel over het bord. Leg de Enoki tegen de tataki aan. Verdeel tot slot de bosui over het geheel.

Terrine zalm

  • Terrine
  • Salade krab
  • Yuzu mayonaise
  • Krokantje

Haal alles uit de verpakking en pak een bord. Leg de terrine van zalm in het midden van het bord. Leg de salade van krab tegen de terrine aan. Verdeel de Yuzu mayonaise in toefjes over het geheel. Leg tot slot het krokantje op de terrine.

Salmorejo

  • Koude Spaanse soep

Haal alles uit de verpakking. Pak een soepkom en schenk de Spaanse soep er in met de garnituur.

Hoofdgerechten

Runder brisket

  • Brisket
  • Hoi-sin saus
  • Aardappel en groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de Runder brisket in de oven en bak deze 12 minuten in de oven. Leg na 2 minuten de aardappel en groente garnituur in de oven en bak deze de resterende 10 minuten in de oven. Warm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal de brisket, de aardappel- en groente garnituur uit de oven. Leg alles op een bord en schenk de saus om het geheel heen.

Vis van de dag

  • Vis
  • Saus
  • Aardappel en groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg aardappel en groente garnituur in de oven en verwarm deze gedurende 10 minuten. Leg na 2 minuten de vis bij de garnituren in de oven en bak deze de resterende 8 minuten. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de vis en de aardappel en groente garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de vis heen.

Zuid-Afrikaanse chakalaka

  • Chakalaka
  • Desembrood
  • Aardappel en groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de aardappel en groente garnituur in de oven en verwarm deze gedurende 10 minuten. Leg na 5 minuten het desembroodbakje bij de aardappel en groente garnituur in de oven en bak deze samen de resterende 5 minuten. Verwarm in de tussentijd de chakalaka in een pannetje op. Haal de bakjes uit de oven en leg het desembrood op het bord, vul deze met de chakalaka. Leg vervolgens de aardappel en groente garnituur op het bord erbij.

Nagerechten

Peach melba dessert

  • Perzik panna cotta
  • Gel van framboos
  • Amandel biscuit
  • Kaasplateau

  • 4 stukjes kaas
  • Truffelhoning
  • Kletzenbrood

    Voor beide nagerechten pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet

     

    Lunch: 
    Donderdag t/m zaterdag
    12:30 tot 15:30 uur (keuken tot 14:30)
    Diner: 
    Maandag t/m zaterdag
    17:00-23:30 uur (keuken tot 20:30)
    Op aanvraag gaan wij eerder open.   
    -
    Maandag 5 en 12 augustus gesloten
    Vanwege de vakantieperiode zijn wij deze twee maandagen gesloten. De rest van de dagen zijn wij geopend op bovenstaande tijden.
    -
    Wij hebben een rookvrij terras.     
                                                                  

    Contact opnemen

    Het Prentenkabinet
    Kloksteeg 25
    2311 SK Leiden
    071-5126666
    info@prentenkabinet.nl