Bereidingsadvies thuismenu

3-gangen thuismenu 

Voorgerechten

  • Salade van rode biet:
  • Rode biet
  • Geitenkaas
  • Kaviaar van aceto balsamico
  • Appelchutney
  • Croutons van knoflook en rozemarijn

Haal de salade uit de verpakking. Pak een bord en leg de salade van rode biet op het bord. Verdeel de geitenkaas over de salade. Leg de kaviaar van aceto balsamico naast de salade net zoals de appelchutney. Strooi als laatste de croutons over het bord.

 

  • Ceviche van zalm:
  • Ceviche
  • Venkelsalade
  • Friszure appel
  • Gefrituurde mais
  • Ponzu mayonaise

Haal de ceviche uit de verpakking. Pak een bord en leg de ceviche op het bord. Leg de venkelsalade op de ceviche. Verdeel de appel en de mais over het geheel. Verdeel vervolgens de mayonaise in druppels over het geheel.

 

  • Steak tartaar van hert:
  • Steak tartaar
  • Eekhoorntjesbroodmayonaise
  • Bundelzwam
  • Krokantje van Parmezaanse kaas

Haal de tartaar uit de verpakking. Pak een bord en leg de tartaar op het bord. Verdeel de mayonaise in druppels om het geheel. Leg de bundelzam op de tartaar en steek vervolgens het krokantje in het geheel.

 

Hoofdgerechten

  • Gegrilde rundersukade:
  • Sukade
  • Aardappel garnituur
  • Groente garnituur
  • Lauriersaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de aardappel en groente garnituur in de oven en bak deze 10 minuten. Leg na 2 minuten de sukade in de oven bij de aardappel en groente garnituur en bak deze de resterende 8/10 minuten in de oven. Verwarm in de tussentijd de saus op in een pannetje tegen de kook aan. Haal de sukade en de aardappel en groente garnituur uit de oven. Leg alles op een bord en schenk de saus om het geheel heen.

 

  • Vis van de dag:
  • Vis
  • Saus
  • Aardappel garnituur
  • Groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg aardappel en groente garnituur in de oven en verwarm deze gedurende 10 minuten. Leg na 2 minuten de vis bij de garnituren in de oven en bak deze de resterende 8 minuten. Verwarm in de tussentijd de saus in een pannetje tegen de kook aan. Haal vervolgens de vis en de aardappel en groente garnituur uit de oven en leg alles op een bord. Schenk tot slot de saus om de vis heen.

 

  • Portbello gevuld met paddenstoelenragout:
  • Portobello
  • Paddenstoelenragout verpakt in vacuumzakje
  • Aardappel garnituur
  • Groente garnituur

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook (het zakje met paddenstoelenragout moet onder water kunnen). Haal het plastic van de bakjes, de aluminiumbakjes zijn ovenvast. Leg de portobello in de oven en verwarm deze gedurende 15 minuten. Leg na 5 minuten de aardappel en groente garnituur bij de portobello in de oven en bak deze de resterende 10 minuten. Leg ook de paddenstoelenragout, in het zakje, in het gekookte water en laat dit 10 minuten verwarmen. Haal vervolgens de aardappel en groente garnituur en de portobello uit de oven en knip het zakje van de ragout open. De ragout legt u op de portobello en de groente en aardappel garnituur legt u ook op het bord.

 

Nagerechten

 

  • Dessert van amandel en peer:
  • Taartje
  • Vijgen panna cotta
  • Gesuikerde peer     
    of                                                                
  • Kaasplateau:
  • 4 stukjes kaas
  • Truffelhoning
  • Kletzenbrood

Voor beide nagerechten pakt u een bord. Vervolgens maakt u, uw eigen creatieve creatie. Maak tot slot een foto en deel het met ons op Instagram en/of Facebook. #hetprentenkabinet

Lunch: 
Donderdag t/m zaterdag
12:30 tot 14:30 uur (keuken tot 13:30 uur)
Diner: 
Maandag t/m zaterdag
17:00-23:30 uur (keuken tot 20:30)
        Op aanvraag gaan wij eerder open.                                                                                    
Na de Kerst zijn wij gesloten van 27 december t/m 1 januari. Vanaf 2 januari verwelkomen wij u weer graag.

Contact opnemen

Het Prentenkabinet
Kloksteeg 25
2311 SK Leiden
071-5126666
info@prentenkabinet.nl